ОБЩИНСКИ КУКЛЕН ТЕАТЪР – БЛАГОЕВГРАД, България – СНЕЖНАТА КРАЛИЦА

Анотация

Спектакълът е решен като театрална игра – двубой между Доброто и Злото. Дяволът и Ангелът се борят за влияние над човешката душа. Залогът в този приказно – театрален двубой са душите на Кай и Герда.

На пръв поглед Дяволът надделява, защото парченцата от счупеното дяволско огледало са разпръснали злото навсякъде по света.

Розата, която разцъфтява посред зима, е единственото магично оръжие на Ангела. Тя е символ на Любовта, както и на животворната и възраждаща енергия на Създателя.

Образът на Снежната кралица е художествен аватар на мрачната интелектуална идея – течението Трансхуманизъм. Нейното желание да превърне Кай в същество с хладен интелект без чувства, стоящо по-високо от другите, асоциира се с мрачната утопия за създаване на изкуствен интелект, на човек – машина (киборг).

Но законите на Създателя са неотменни и животът е вечен кръговрат. След всеки край идва ново начало и „когато стигнем до края, ще знаем много повече, отколкото сега.“

 

Тодор Вълов

Творчески екип

по Х.Кр.Андерсен,

Режисура и либрето: Тодор Вълов

Сценография: Ивайло Николов

Кукли и костюми: Ива Гикова

Музика: Вивалди

Музикална адаптация: Пламен Мирчев – Мирона

Мултимедия: Теодор Киряков, Георги Добрянски

 

Участват: Александър Станковски, Дияна Георгиева, Десислава Чардаклиева, Атанас Димитров, Виктор Кападжиев , Наталия Петкова, Йоана Рачева.

Галерия

Допълнителна информация

Къде и кога да гледате

11/09/2022
11:00

В Столичен куклен театър, салон „Гурко“ 14

This site is registered on wpml.org as a development site.